Σοκ για τους γονείς και τους γιατρούς! – Μωρό γεννήθηκε χωρίς δέρμα!

Μεγάλο το σοκ για γονείς και γιατρούς στο Τέξας όπου γεννήθηκε μωρό χωρίς δέρμα! Ακόμα δεν μπορούν οι γιατροί να καταλάβουν πως συνέβη αυτό το περιστατικό!

Ο μικρός Ja’bari Grey, ο οποίος γεννήθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Σαν Αντόνιο, μόλις χτες ανακοινώθηκε ότι είναι πλέον σε σταθερή κατάσταση, αλλά κανείς από τους γιατρούς που τον έχουν εξετάσει δεν γνωρίζει την αιτία που τον έκανε να γεννηθεί χωρίς δέρμα, ούτε και πώς να την αντιμετωπίσουν καλύτερα!.

Ψάχνονται οι γιατροί

Μωρό δέρμα

“Θέλουμε να βρούμε μια απάντηση, αλλά όλα είναι στον αέρα”, δήλωσε η μητέρα του άτυχου μικρού, Priscilla Maldonado. “Οι γιατροί απλά εστιάζουν στο να του απαλύνουν τους πόνους αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε.

Το παιδί δεν έχει δέρμα στον κορμό και στα χέρια του, αλλά έχει κάποια σημεία με δέρμα στο κεφάλι και στα πόδια του. Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι μπορεί να έχει μια σπάνια νόσο, που ονομάζεται Aplasia Cutis.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, είπαν ότι μπορεί να υποφέρει από Epidermolysis bullosa, μια σπάνια γενετική διαταραχή των συνδετικών ιστών που επηρεάζει μόνο 20 νεογνά ανά ένα εκατομμύριο γεννήσεις στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με χάπια πόνου και άλλα μέτρα.

Οι γονείς του μωρού, η 25χρονη Priscilla και 34χρονος σύζυγός της, Marvin Gray, υποβάλλονται σε γενετικές εξετάσεις μήπως βρεθεί εκεί κάποια απάντηση στον… γρίφο.

Η μία από τις μόλις δύο φορές που η μητέρα του άτυχου παιδιού έχει καταφέρει να τον κρατήσει στα χέρια της

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει

Προς το παρόν, ο μικρός Ja’bari, ο οποίος ζύγισε μόλις 1,5 κιλά κατά τη γέννηση, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για τους πόνους, τοπικές αλοιφές και συχνές αλλαγές στις γάζες, είπε η μητέρα του. Τώρα ζυγίζει 3,5 κιλά και τρέφεται μέσω ενός σωλήνα στη μύτη του.

“Μόλις δύο φορές μου έχει επιτραπεί να τον κρατήσω στα χέρια μου, αλλά και πάλι, πρέπει να φοράω ειδική φορεσιά και γάντια. Δεν μπορώ να τον αγγίξω δέρμα-σε-δέρμα”, είπε η μητέρα του.

athensmagazine.gr