Νοτιοκορεάτης έκαψε το σπίτι του, φώναξε «φωτιά» και σκότωσε πέντε που έτρεξαν να σωθούν

Ανάμεσα στα θύματά του μια 12χρονη, η μητέρα και η γιαγιά της – Ο 42χρονος δράστης τραυμάτισε άλλα 13 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
Σοκ έχουν προκαλέσει στη Νότια Κορέα οι πράξεις ενός 42χρονου ο οποίος άφου έβαλε φωτιά στο σπίτι του σε πολκατοικία της πόλης Τζιντζού, στη συνέχεια φώναξε «φωτιά» στους άλλους ενοίκους τους οποίους παραμόνευε στη σκάλα για να τους μαχαιρώσει.

Συνολικά 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι 13 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στα θύματα είναι μια 12χρονη, η μητέρα και η γιαγιά της ενώ αρκετοί από τους τραυματίες να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τον 42χρονο συνέλαβαν αστυνομικοί που χρειάστηκε αρχικά να τον πυροβολήσουν με άσφαιρα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τέιζερ για να τον ακινητοποιήσουν.

an-kore-2
Το παράθυρο από το καμένο διαμέρισμα του 42χρονου
Αρχικά ο 42χρονος, για τον οποίο έχει γίνει γνωστό μόνο το επίθετο του, Αν, είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τους ενοίκους της πολυκατοικίας γιατί ήταν απλήρωτος.

Η αστυνομική έρευνα, ωστόσο, έδειξε ότι ήταν εργάτης στον οποίο δεν οφείλονταν μισθοί καθώς και ότι έπαιρνε επιδόματα από το κράτος.

Ώρες μετά τη σύλληψη του 42χρονου δολοφόνου αστυνομικοί ανακοίνωσαν, σύμφωνα με τους Korean Times, ότι ο άνδρας εμφάνιζε σημάδια σχιζοφρένειας καθώς τους έλεγε ότι έκανε την επίθεση «ως αυτοάμυνα απέναντι σε δυνάμεις που τον απειλούσαν».

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν, τέλος, ότι στο παρελθόν ο Αν είχε τσακωθεί τουλάχιστον πέντε φορές με τους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας τους οποίους κατηγορούσε, μεταξύ άλλων, για φασαρία.

protothema.gr