Καίγεται Το «Διαμάντι» Της Πελοποννήσου! Ανεξέλεγκτη Η Φωτιά Στο Προστατευόμενο Δάσος Της Στροφυλιάς

Καίγεται Το «Διαμάντι» Της Πελοποννήσου! Ανεξέλεγκτη Η Φωτιά Στο Προστατευόμενο Δάσος Της Στροφυλιάς

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στο Δάσος της Στροφυλιάς, στο ύψος του Κουνουπελίου Ηλείας. Ένα Καναντέρ προσπάθησε να προσεγγίσει αλλά επέστρεψε στην Ελευσίνα. Εικόνες απίστευτης καταστροφής στο μοναδικής ομορφιάς δάσος. 50 πυροσβέστες προσπαθούν να «πιάσουν» τη φωτιά.

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος του Κουνουπελίου και κινείται προς την περιοχη Φάλαρι. Το προστατευόμενο διαμάντι της Πελοποννήσου γίνεται στάχτη…

Νωρίτερα, ένα Καναντέρ ξεκίνησε από την Ελευσίνα για να βοηθήσει από αέρος την κατάσταση ωστόσο γύρισε πίσω. Σύμφωνα με το ilialive, ξεκίνησαν δύο αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την ώρα, επιχειρουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, υδροφόρες και μέσα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και της ΠΕ Ηλείας.

Επί τόπου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Α Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλος και Μπράμος, ο δήμαρχος κ.Μοράντ.
wpdevart_youtube]zxpaQr2wgCc[/wpdevart_youtube]

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τονίζει «έχω ζητήσει να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες».