ΕΚΤΑΚΤΟ: Πανικός στο Παρίσι: Εκκενώθηκε η Disneyland (Βίντεο)

Την εκκένωση της Disneyland στο κέντρο του Παρισιού διέταξε το βράδυ του Σαββάτου η γαλλική αστυνομία, ενώ δόθηκε η εντολή στους τουρίστες να μείνουν στα ξενοδοχεία τους και να αποφύγουν για τις επόμενες ώρες την διέλευσή τους από την περιοχή.
Στο σημείο έχουν σπεύσει πάνοπλοι αστυνομικοί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για έναν αριθμό ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε εστιατόριο, δίχως να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα, ή αν κινδυνεύουν άνθρωποι εντός των εγκαταστάσεων.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για ανθρώπους να τρέχουν και να ουρλιάζουν από πανικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τις οποίες μετέδωσε τα γαλλικό Actu17, ο πανικός προκλήθηκε εξαιτίας ενός μηχανικού προβλήματος σε κυλιόμενη σκάλα εντός των εγκαταστάσεων της Disneyland, συνέπεια του οποίου ήταν να δημιουργηθεί συνωστισμός και να τραυματιστούν ορισμένα άτομα. Όπως μεταδίδει το γαλλικό Μέσο, πολλοί επισκέπτες πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν, με αποτέλεσμα ο πανικός να διαδωθεί και καθώς κανείς δεν γνώριζε περί τίνος πρόκειται, να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι πρόκειται για πιθανό τρομοκρατικό κτύπημα.
Άλλές αναφορές και συγκεκριμένα από άτομο που βρίσκεται εγκλωβισμένο σε μαγαζί στην Disneyland, κάνουν λόγο για μία «ελεγχόμενη έκρηξη», δίχως να δίνει περισσότερα στοιχεία.

Πηγή: protothema.gr