Διακόπηκε το ντέρμπι λόγω εισβολής οπαδών! Με βαριά καμπάνα κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός…

Παρατράγουδα στο ΟΑΚΑ με το παιχνίδι να διεκόπτεται στο 70′ λόγω εισβολής των οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο και ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 με γκολ του Γκεγκέρο. Προς οριστική διακοπή στο ματς, η …εξυγίανση έδωσε πάλι τα διαπιστευτήριά της. Με βαριά καμπάνα απειλείται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα χάσει το ματς στα χαρτιά και θα τιμωρηθεί με -3 βαθμούς, όπως και με 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Πριν καλά-καλά συμπληρωθούν πέντε λεπτά στο «αιώνιο» ντέρμπι. Οπαδοί του Παναθηναϊκού «μπούκαραν» στο γήπεδο, διέσχισαν ανενόχλητοι το ταρτάν φτάνοντας μέχρι τον πάγκο των συνοδών της αποστολής του Ολυμπιακού, όπως και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Μοντεστό.

Με την γρήγορη παρέμβαση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού αλλά και αυτή των αστυνομικών δυνάμεων, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού απομακρύνθηκαν. Οι παίκτες των πρασίνων πήγαν στο σημείο για να τους διώξουν και μετά από περίπου 10 λεπτά διακοπής το παιχνίδι ξεκίνησε, αλλά ενώ φαινόταν ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά στο 69′ μπούκαραν περισσότεροι οπαδοί από την ανοιχτή πόρτα, προκλήθηκε νέο μπάχαλο και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αποχώρησαν για τα αποδυτήρια και λίγο αργότερα τους ακολούθησαν ο Γερμανός διαιτητής Φριτς, αλλά και οι συνάδελφοί τους του Παναθηναϊκού.

ΒΑΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

«Η είσοδος οπαδών πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιoπραγίες κατά προσώπων», αναφέρει το άρθρο 14, παράγραφος 4 γ του Πειθαρχικού Κώδικα, όπερ σημαίνει ότι ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί οριστικά. Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο αναφέρονται και οι ποινές που προβλέπονται σε περίπτωση βιαιοπραγίας κατά προσώπων και είναι οι εξής:  «Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας με τέρματα 0-3 και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται επιπλέον τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα».

Επειδή το περιστατικό συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του (2-4 αγωνιστικές) και με αφαίρεση τριών βαθμών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Άρθρο 15, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα για την «είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου» και με βάση το οποίο θα τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός:

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ  (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».