Γερμανία: Εκμεταλλεύονται ανειδίκευτους Έλληνες!

Έλληνες  που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στη Γερμανία, πέφτουν καθημερινά θύματα σε «φαντάσματα» γραφεία ευρέσεως εργασίας! Οι υπεύθυνοι είναι κυρίως Έλληνες ιδιοκτήτες εστιατορίων.

Τα θύματα ως συνήθως, καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για τις «υπηρεσίες» των γραφείων. Τους τάζουν πολύ καλούς μισθούς σε εύρωστες εταιρίες. Αυτό που αντικρύζουν όμως, όταν φτάνουν εκεί, είναι άθλιες συνθήκες εργασίας. Εργάζονται για 12 ώρες, ανασφάλιστοι και πολλές φορές παραμένουν απλήρωτοι από τον ούτως ή άλλως πολύ χαμηλό μισθό τους. Πολλές φορές, χρειάζεται να κοιμούνται σε υπόγεια μαζί με 4 ή 5 άτομα.

Πολλές φορές τα θύματα, δεν μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Πρόκειται για ανειδίκευτα άτομα, χωρίς ιδιαίτερες δεξιότητες, δεν γνωρίζουν γερμανικά και αναζητούν άμεσα εργασία.

Ο Νίκος Αθανασιάδης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας και αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μεταναστευτικών Ομοσπονδιών στη Γερμανία, τονίζει πως οι Ελληνικές κοινότητες, παρέχουν νομική, συμβουλευτική και άλλη στήριξη στα θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης