Γερμανία: Ανακάλυψαν σπήλαιο – διαμάντι οι σπηλαιολόγοι

Σπηλαιολόγοι στη Γερμανία ανακάλυψα ένα εντελώς άθικτο, τεράστιο σπήλαιο, το οποίο χρονολογείται προ εκατομμυρίων ετών. Όπως υποστηρίζουν, μάλιστα, οι ειδικοί πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα.
Πρόκειται για ένα δαιδαλώδες δίκτυο σπηλαίων. Το μέγεθός του δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, καθώς οι σπηλαιολόγοι το εξερευνούσαν για περισσότερες από 2 ώρες, χωρίς να καταφέρουν να βρουν το τέλος του. Το σπήλαιο βρίσκεται στο Ρίντεροθ, μία ορεινή περιοχή στο Εγκεσκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Η ομάδα που προχώρησε στην ανακάλυψη του σπηλαίου είναι η Kluterthöhle. Οι Γερμανοί σπηλαιολόγοι, εντυπωσιασμένοι από τα νέα δεδομένα τόνισαν πως πρόκειται για την “ανακάλυψη του αιώνα”.
“Είδαμε πανέμορφους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αυτό το σπήλαιο είναι βέβαιο ότι θα αποδειχθεί θησαυρός για την επιστήμη”, δήλωσε ο σπηλαιολόγος Στέφαν Βόιγκτ. Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι εντός του σπηλαίου κρύβεται ένα τεράστιο κομμάτι προς εξερεύνηση
Για το κοινό, η “τρύπα του ανέμου”, όπως ονόμασαν το σπήλαιο οι ειδικοί, δεν θα είναι προσβάσιμη, έως ότου εξερευνηθεί πλήρως από τους ειδικούς. Ήδη, διακεκριμένοι σπηλαιολόγοι έχουν αρχίσει να οργανώνουν τοπογραφικά σχέδια για την καλύτερη εξερεύνησή του.